High level handhygiëneconcept

voor Radiotherapiegroep Arnhem

Infectiepreventie, een belangrijke taak voor zorgmedewerkers

Wie geconfronteerd wordt met kanker, wil de best mogelijke behandeling. Bij Radiotherapiegroep Arnhem zijn patiënten die vanuit het ziekenhuis worden doorverwezen in goede handen. De radiotherapeut-oncologen hebben jarenlange ervaring met de behandeling van kanker met behulp van bestraling. Men werkt volgens de nieuwste behandelmethodes en met de meest innovatieve apparatuur.

Bespreek de mogelijkheden

Bij deze kwetsbare patiëntengroep is infectiepreventie een absoluut speerpunt. Gezondheidszorg-gerelateerde infecties (HAI’s) zijn namelijk een groot probleem voor de zorg over de hele wereld. Elk jaar ontstaan ​​meer dan 2.600.000 HAI’s tijdens ziekenhuisverblijven in Europa en ongeveer 1.700. 000 HAI’s in de Verenigde Staten. Een belangrijke taak dus voor de preventiemedewerkers van Radiotherapiegroep Arnhem.

Effectieve handhygiëne in de praktijk vaak een uitdaging

Deze cijfers vereisen effectieve maatregelen om infecties in de gezondheidszorg te voorkomen. Iedereen is zich bewust van de belangrijke bijdrage die gezondheidswerkers kunnen leveren aan de strijd tegen zorginfecties. Ook antibioticaresistentie kan worden voorkomen door handen op het juiste moment te desinfecteren.

Toch kan het implementeren van effectieve handhygiënepraktijken in de praktijk nog een uitdaging zijn. Naleving van de aanbevelingen voor handen wassen en handdesinfectie is vaak laag; nalevingspercentages liggen doorgaans rond de 40% of lager. De oorzaken voor slecht handhygiënegedrag in de klinische praktijk zijn veelzijdig en complex.

Foto handen Tapp Company
Medische Praktijk

Doseer zonder aanraking water, zeep én desinfectie

De uitdaging is dan ook om een laagdrempelige manier van desinfecteren en handen wassen te creëren, met zo min mogelijk aanraking van objecten. TAPP Untouchable Faucet van OPHARDT Hygiene biedt hierin een ultieme uitkomst, omdat gezondheidsmedewerkers daarmee zonder aanraking water, zeep én desinfectie gedoseerd krijgen.

Verbeter de naleving van handhygiëne

Infectiepreventie vraagt om een júiste manier van desinfecteren en handen wassen. Dat klinkt vanzelfsprekend. Toch is er in de praktijk vaak aanmerkelijk winst te boeken. Daarom geeft TAPP Company handhygiëne trainingen bij Radiotherapiegroep Arnhem. De training maakt medewerkers opnieuw bewust van de topprioriteit die handen wassen moet hebben én verbetert de naleving van handhygiëne in de dagelijkse praktijk. De trainingen zijn goed ontvangen. We zien dat medewerkers de handen op de juist wijze desinfecteren. Iets waar Radiotherapiegroep Arnhem sterk in uitblinkt t.o.v. de gemiddelde kliniek.

TAPP Company ontwikkelt en levert – in samenwerking met Hygiëne Concepts Group en OPHARDT -high level hygiene concepts voor medische praktijken. Totaaloplossingen waarmee u de kwaliteit van handhygiëne en hygiënisch werken eenvoudig naar een hoger plan tilt.

De klant over TAPP Company

“Radiotherapiegroep Arnhem werkt samen met TAPP Company omdat zij meedenken in oplossingen om handhygiëne steeds weer onder de aandacht te brengen. De handhygiëne trainingen zijn motiverend. Doordat we daarnaast regelmatig audits doen, blijft handhygiëne een speerpunt. We willen dat iedereen in onze organisatie dagelijks bewust zorgdraagt voor goede handhygiëne. TAPP ondersteunt ons hierin! Ze geven laagdrempelige tips en signaleren situaties waarin het nog beter kan.”

Neem contact op

Hoogwaardige kwaliteit oplossingen met het high level hygiëne concept. We hebben, in samenwerking met Hygiëne Concepts Group en OPHARDT, een totaaloplossing die de kwaliteit van handhygiëne en hygiënisch werken op een hoger plan brengt.

Een recent voorbeeld is Radiotherapiegroep in Arnhem. Wie geconfronteerd wordt met kanker, wil de best mogelijke behandeling. Bij Radiotherapiegroep zijn patiënten die vanuit het ziekenhuis worden doorverwezen in goede handen. De radiotherapeut-oncologen hebben jarenlange ervaring met de behandeling van kanker door bestraling. Men werkt volgens de nieuwste behandelmethodes en met de meest innovatieve apparatuur.

Infectiepreventie is dan ook een absoluut speerpunt bij de preventiemedewerkers van Radiotherapiegroep. Het blijkt namelijk dat gezondheidszorg-gerelateerde infecties (HAI’s) een groot zijn probleem voor gezondheidszorgsystemen over de hele wereld. Elk jaar ontstaan ​​meer dan 2.600.000 HAI’s tijdens ziekenhuisverblijven in Europa, en ongeveer 1.700.000 HAI’s worden gedocumenteerd in de Verenigde Staten.